Mark de Hoon

                                                                                                                                                     

Even voorstellen

Ik ben Mark de Hoon, 40 jaar oud en geboren in Utrecht, maar woon mijn hele leven al in Almere. Ik ben al 16 jaar samen met mijn vrouw waarvan 13 jaar getrouwd en we hebben samen 2 prachtige dochters (leeftijd 10 en 7 jaar).

Al vanaf mijn 1e levensjaar heb ik een spierziekte, verschillende diagnoses gehad door de jaren heen, maar uiteindelijk is het Heriditaire Spastische Paraparese (HSP) geworden.

Dit veroorzaakt stijfheid vanuit mijn zenuwbanen in de rug naar beneden toe in mijn onderrug en benen, waardoor ik (steeds) slechter loop en minder lang kan staan. Het is een progressieve spierziekte waarvan de toekomst nog onzeker is, maar hulmiddelen zoals een rolstoel zullen steeds vaker nodig zijn.

Palmares

 Nationaal Outdoor Kampioen in de Para Compound Open divisie (2021 en 2022), diverse regionale titels in diverse klassen en 1 nederlands record op zijn naam

Ons doel

Om samen met onze coach/trainer Pier Elzinga die voor ons klaar staat in onze doen en laten, ons niveau in het schieten en conditie zodanig hoger te krijgen zodat we ons individueel, maar ook als een ​​dubbel team kunnen plaatsen voor het Para Wereldkampioenschappen 2023 in Pilsen (Tsjechië) en de Para Europese Kampioenschappen ook in 2023 in Rotterdam (Nederland), en op deze toernooien zijn er ook tickets te verdienen voor de Paralympische Spelen in 2024 in Parijs, waar we ook graag heen zouden willen.

De weg

Om deze doelen te behalen, trainen we 4 a 5 keer per week en gaan we aan diverse wedstrijden mee doen om de limiet eis te kunnen schieten, dit is een vereiste van de Nederlandse Handboog Bond/NOC NSF.

De kosten voor deze weg (klein materiaal/kleding, reis- en verblijf en begeleiding) moeten we helaas zelf betalen; er is geen financiering van de Nederlandse Handboog Bond of NOC NSF. Wel mogen we dankzij TeamNL gebruik maken van de training faciliteit op Papendal en ook mogen we van de faciliteiten van de Handboogschutterij Almere gebruik maken, daarvoor zijn we al zeer dankbaar!

Alle fondsen zijn van harte welkom om ons te helpen deelnemen aan deze toernooien.

De mogelijkheid bestaat dat we niet de kans krijgen om naar deze toernooien te gaan als we niet voldoen aan de eisen van de nationale bonden. Als dat zo is, investeren we het gedoneerde geld in trainingsfaciliteiten bij onze boogschietclub om de mindervalide boogsport te verbeteren en doneren we aan goede doelen.

Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor het ondersteunen van deze geweldige kansen.

Help ons onze doelen te bereiken