Roy Klaassen

                                                                                                                                                     

Even voorstellen

Ik ben Roy Klaassen 38 jaar oud geboren in Zaandam waarvan ik al 36 jaar in Almere woon. Samen met Mya hebben we 2 prachtige dochters van 5 en 2 jaar. Op mijn 25e jaar (2009) kreeg ik een zwaar motorongeluk. Met als gevolg een dwarslaesie (verlamd vanaf mijn onderste buikspieren tot mijn tenen). Hierdoor ben ik voor de rest van mijn leven rolstoel gebonden. Sindsdien ben ik meer gaan genieten van het leven en met alles de grens gaan opzoeken wat er mogelijk is met mijn handicap.

Palmares

 Nationaal Outdoor Kampioen in de Para Compound Open divisie (2018 en 2019), op het WK in 2019 in Den Bosch, 32e plaats behaald, hierbij ambassadeur geworden van de sport. In 2022 een 8e plek behaald op een World Cup toernooi in Tsjechie en in totaal 14 nederlandse records op zijn naam.

Ons doel

Om samen met onze coach/trainer Pier Elzinga die voor ons klaar staat in onze doen en laten, ons niveau in het schieten en conditie zodanig hoger te krijgen zodat we ons individueel, maar ook als een ​​dubbel team kunnen plaatsen voor het Para Wereldkampioenschappen 2023 in Pilsen (Tsjechië) en de Para Europese Kampioenschappen ook in 2023 in Rotterdam (Nederland), en op deze toernooien zijn er ook tickets te verdienen voor de Paralympische Spelen in 2024 in Parijs, waar we ook graag heen zouden willen.

De weg

Om deze doelen te behalen, trainen we 4 a 5 keer per week en gaan we aan diverse wedstrijden mee doen om de limiet eis te kunnen schieten, dit is een vereiste van de Nederlandse Handboog Bond/NOC NSF.

De kosten voor deze weg (klein materiaal/kleding, reis- en verblijf en begeleiding) moeten we helaas zelf betalen; er is geen financiering van de Nederlandse Handboog Bond of NOC NSF. Wel mogen we dankzij TeamNL gebruik maken van de training faciliteit op Papendal en ook mogen we van de faciliteiten van de Handboogschutterij Almere gebruik maken, daarvoor zijn we al zeer dankbaar!

Alle fondsen zijn van harte welkom om ons te helpen deelnemen aan deze toernooien.

De mogelijkheid bestaat dat we niet de kans krijgen om naar deze toernooien te gaan als we niet voldoen aan de eisen van de nationale bonden. Als dat zo is, investeren we het gedoneerde geld in trainingsfaciliteiten bij onze boogschietclub om de mindervalide boogsport te verbeteren en doneren we aan goede doelen.

Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor het ondersteunen van deze geweldige kansen.

Help ons onze doelen te bereiken